Fórum
Jelentkezz be vagy regisztrálj, és már írhatsz is a fórumba!

Sarasvatti
Kedves Erno!
Koszonom a valaszt a levelemre. Sajnalatosan nem tudom mikor fogok ujra Magyarorszagra menni. De az biztosnak tunik minimalisan is honapok mulva. Lenne egy otletem arra hogyan tudnank innen, megis szemelyesen beszelni egymassal. En hasznalok Skyp ingyenes video telefon kapcsolatot. Ez megoldas lehet, arra is hogy az alltalam emlitett hangfelvetelt tovabbitsam, gyorsan es konnyeden. Valamint egyebb kerdeseket is megvitathatnank. Az en skyp elerhetosegem ez : peter.horvath.daryl a parommal kozosen hasznalljuk ezt. Orommel vennem ha felvennenk egymast a partner listankra es ezuton mod nyilna arra hogy beszelhessunk.

Udvozlettel. Zsu
Monday 16 March 2009 - 14:42:41


Bodor Ernő
Kedves Zsu!
Amit írsz, az pontosan megmutatja, hogy egy sok tapasztalatta rendelkező ember vagy. Egy igazi spirituális útkereső. Már eddig is sok mindent elértél. Hála kitartásodnak és szorgalmadnak. Az valóban egy nagy hátrány, hogy nem találtál egy jó tanítót, aki figyelmeztetne néha hogy mit ne és mit csinálj. De mint látod, viszonylag egyedül is szépen lehet haladni. Az, hogy eddig nem igazán kaptál választ a kérdésedre, az valószínűleg azért van, mert rossz helyen tetted fel a kérdéseket. Tudod a helyzet valójában az, hogy a kérdéseidnek igazából élő szóban kellene elhangzani, mert akkor azonnali válaszokat kaphatnál. Leveled első sorainak olvasásakor arra gondoltam, hogy megkérlek, keress meg, aztán egy jót beszélgeünk, majd pedig tanácsot adnék a konkrét kérdéseidre. Azonban mikor leveled végére értem, rájöttem, hogy ez mostanában egyáltalán nem kivtelezhető a földrajzi távolság miatt. Az nagyon tetszik nekem, hogy a Sarasvati nevet használod, hisz ő a tudományok istennője, az Úr Brahma hitvese. Csak gratulálni tudok hozzá. Egy spirituális tanítványnak ez nagyon kedvező. Nem lenne baj ha igyekeznél felvenni vele a kapcsolatot. Azonban arra nagyon vigyáznod kell, hogy az elméd nehogy becsapjon. Bizonyára tudod, hogy az elme hihetetlenül okos és nagy tréfamester. A hangfelvételt amit említettél, szívesen meghallgatnám ha van rá mód.

Üdvözlettel: Ernő
Sunday 15 March 2009 - 23:20:17


Sarasvatti
1999augusztus vegen kezdodott,egy kollegam beszelt ra hogy csinaljak egy szellemidezest,nekem apukam halt meg 3eves voltam akkor.Nagyon szerettem volna vele kapcsolatot.poharazassal probalkoztm de egy kicsit mozdult meg.Majd kezi irast probaltam.ahol kiraktam egy keresztet es egy rozsaszin gyergyat.elmondtam egy imat es megremultem mert elindult es irta hogy jelen van.Jo erzes fogott el.masnap megint megcsinaltam es egyre erosodott megirta hogy tolem vesz energiat,es velunk parhuzamos vilag a szellem vilag.aztan belepett valami rossz.velem maradt ,es megszallt nem volt kontrolom ,irta hogy en vagyok a kapu amin atjonnek.Elkezdtem imatkozni hanyadt fekudni.atkulcsoltam a kezem es az ohm hangot mormoltam hangosan A labamtol valami nagyon eross energia tamadt es a szivemnel egybefort.Aztan szimbolumokat irtam majd egy kort rajzoltam aztan egyik imanal amikor kinyitottam a szemem egy fenylo csillag volt.aztan spirallis arcot ladtam ezust volt,zold lenyeket akit valaki elzavart.irkaltak olyanokat hogy negyedik dimenzio,lomonoidok humanoidok 5.tipusu talalkozasstb.akkor kezdtem jarni bioenergetikusokhoz,de jobban ossze zavartak.Meditaltam rengeteg kepek jodtek amit nemertek.aztan latom a homlokomon van rajtam jel.jartam a Kisfaludi Gyorgyhozstb De sehol nemereztem hogy ott a helyem.India nagyon vonz,valami mely fajdalom van a szivembe.Nagyon sok a felelem a multbol ami ebben az eletembe jon ki .Volt egy almom .Bemendtem egy Indiai templomba.oda mendtem targyakhoz,majd azt mondtam sarasvatti.majd mar egy nagy retten voltam ahol negy fekete lovas atugrott engem.majd rengetteg feketo lo jodt felem hangossan zokogtam majd valaki lagyan megfogodt az Sri Chinmoy volt.Erre keltem fel.Abba hagytam most a keresest ,de valami hajt tovabb.Erre szeretnek segitseget kapni hogy on hogy latja?Most Angliaba dolgozom itt csinaltam hangfelvetelt ami igen erdekes.Koszonettel Zsu
Friday 13 March 2009 - 16:59:15


Bodor Ernő
Kedves Sarasvati!

A helyzet valójában nagyon érdekes, mert semmit nem tudok arról, hogy edig mit tudott meg a valamiről. ,,Abban kerem az On segitseget, hogy most hogyan tovabb?"
Legalább valami konkrét kérdést szeretnék. Akkor esetleg segíthetek.

Üdvözlettel: Bodor Ernő
Thursday 12 March 2009 - 17:12:39


Bodor Ernő
Kedves Tüncike!

Olyan, mint karmaasztrológia nem létezik.

A jósokkal kapcsolatban nagyon kell vigyázni, mert a helyzet az, hogy nem mindenki jós aki annak mondja magát. Nem csalókról beszélek, hanem csak megemlítem, hogy azért, mert valaki vett egy pakli kártyát és megtanulja a kártyák jelentését, azt nem nevezzük jósnak, hamem csak kártyás embernek . A helyzet valójában az, hogy csak rendkívül kevés jós van és nagyon sok kártyásember. Tudom, hogy nehéz a jóst megtalálni de azt megmondom, hogy ha egyszer megtalálod, akkor arra azért illik odafigyelni. .A leglényegesebb pedig az, hogy a tiszta információt csak nagyon kevés ember képes levenni. Hát még más számára is érthetően közvetíteni

Üdvözlettel: Bodor Ernő
Thursday 12 March 2009 - 16:57:15


Sarasvatti
2009-ben olyan dolgok tortentek velem, ami sok kerdest vetett fel, de amire a mai napig nem kaptam valaszt. Nagyon sok helyre mentem (Shri Chinmoy,, Biro Zsolt, yoga, jopar bioenergetikus, es parapszichologus) de sehol nem talaltam kielegito valaszt.. Jelenleg abbahagytam a keresest, de valami belso kesztetesem maradt. Nem tudom, hogy mi a teendom, merre induljak. Sajnos a kozvetlen kornyezetemben volt akinek "agyara ment" az ezoteria, ez egy kisse visszfog. Abban kerem az On segitseget, hogy most hogyan tovabb?
Sunday 08 March 2009 - 18:14:32


Tüncike
Üdvözlet!

Most olvastam a Star magazin legfrissebb számában Frabatotól, hogy karmaasztrológia.
Ok. Eddig hallottam karmáról, meg asztrológiáról is, de mi az, hogy karmaasztrológia?

A másik kérdésem az lenne, hogy többször voltam már jósnál, de mindegyik mást mondott. Mitől van az, hogy ha valaki olyan képzett kártyavető, és mégsem tudja megmondani a jövőmet?

köszönöm a választ előre is
Thursday 05 March 2009 - 13:59:57


Csete Olivér
Pontosítás pontosítása - ezeket továbbra is komolyan gondolom:
Tanuljunk az életből, tanuljunk az élettől, tanuljunk az életről, tudjuk, higgyük, mondjuk mindig az igazat!
Csak élet létezik.
Ahhoz, hogy valami sikerüljön, három dolog kell:
Hinni, Akarni, Tenni.
Bocs. :)
Wednesday 14 January 2009 - 05:46:25


Csete Olivér
Pontosítás a korábbi általam tett fórumhozzászóláshoz:

Nem tudom, hogy Bhagawan Sri Sathya Sai Baba tudja-e, hogy minden energia a világon, azt se, hogy a http://saibaba.hu/index2.html oldalról általam korábban tett idézetnek az a része, hogy A szeretet mindenben létezõ, a szeretet mindenkié, minden szeretet! mit jelent pontosan, és mire vonatkozik, miért mondta Bhagawan Sri Sathya Sai Baba. Ki mint vet, úgy arat - már tudom, hogy előbb jó bizonyosságot szerezni bármilyen tény igaz mibenlétéről, és csak utána adni tovább azt igazként. Az rendben van, hogy a világon minden energia, egyúttal már nem hiszem azt, hogy szeretetenergia, jó lett volna korábban utána gondolnom ennek is. Az a Bhagavan Sri Sathya Sai Baba is tudja, hogy minden energia szövegrésztől kezdődő és az idegen esetleg. szövegrésszel záródó szövegrészt, és a ''Mindig szeressünk tiszta lélekből, tiszta szívből! szövegrésztől kezdődően az aki engedi. szövegrészig bezárólag terjedő szövegrészt már nem gondolom komolyan, törlésére eddig nem volt lehetőség, ezért is teszem ezt a pontosítást.

Tehát a tanács: ha az ember hibát követett el a múltban, értem ezt arra, hogy kárt tett az élet valamely formájában, ismerje fel amint módja nyílik rá azt a hibát, és tanulja ki, hogyan kell úgy tenni a dolgokat, hogy károkozás nélkül, bűntudat nélkül, de egyéb, jó móddal élhesse az életet mindig. - Ehhez annyit, hogy ahhoz, hogy az ember egész életére jó irányba tegye az életét annyi kell, hogy ezt betartsa: Tégy jót, ne bánts mást! Ebben nem kell hinni, mert ez így van akkor is, ha nem hisz benne az ember.

Köszönöm a figyelmet és a lehetőséget, tisztelettel: Csete Olivér
Wednesday 14 January 2009 - 05:32:19


Zsu
Kedves bj.
A büszkeség, a gőg nem mondható a magyarra. Főleg nem ránk, - mi csak ragaszkodunk azzá maradni, amire születtünk, - mi, elszakított magyarok. Az is téves, hogy judea-katolikusok vagyunk. Sohasem voltunk azok, s ebben éppen tegnap erősített meg Bodor Ernő egyik írása. (csak most találtam a honlapra) Az egyik írás olvasásakor egy gyerekkori kép villant fel bennem, amikor hittanórán a pap rámutatott az örökmécsesre, ami a templom hatalmas boltíves mennyezetéről egy láncon lógott le. „Ez a mécs sohasem alszik ki!” - Ilyen a mi lelkünk. Van még egy dolog a nép között. Ha valaki nagyon ragaszkodik valamihez arra azt mondják, „Inkább a hitéből térne ki!” Nos az is bizonyítja, hogy az ősi hittől nem szokás megválni, legalábbis nekünk „leszakítottaknak” NEM. A latin mise évszázadokon keresztül érthetetlen volt az emberek számára. Talán ez is hozzájárult a saját hit, és a sok-sok „pogány” szokás fennmaradásához. A legnagyobb károsodást a „felszabadítás” okozta minden magyarnak. A „modern” életben az öregek elveszítették a megbecsülést. IRÁNYÍTOTT volt, mint minden forradalom háború,… ÉLETMÓD!... Így váltak a mai a fiatalok azzá, amivé.
Sunday 05 October 2008 - 03:46:53


Csete Olivér
Kedves Bodor Ernő!

Olvastam a fórumhozzászólásokból, és szeretnék mondani valamit én is ide. Engem egy magyar táltos - barát tanított, és azt is ő mondta nekem, hogy a legnagyobb bűn a bűntudat, úgy igaz, amit mondott, ahogy van. Ide, az elejére írtam. Anélkül írok néhány pillanat múlva egy tanácsot, hogy azt mondanám rá, hogy kéretlen tanács, mert ha az volna, akkor lehetőség sem volna az olvasására. Tehát a tanács: ha az ember hibát követett el a múltban, értem ezt arra, hogy kárt tett az élet valamely formájában, ismerje fel amint módja nyílik rá azt a hibát, és tanulja ki, hogyan kell úgy tenni a dolgokat, hogy károkozás nélkül, bűntudat nélkül, de egyéb, jó móddal élhesse az életet mindig. A keresztény egyházak emberei hozzájárultak az élet nehezítéséhez sok ember számára azzal is, hogy a bűntudatról azt hazudták az embereknek, hogy jót tesz, ha élnek vele. Azért írtam ezekről az elején, hogy folytatva a szöveg olvasását fel lehessen ismerni jó időben, és ki lehessen kerülni a személyes csapdákat, amik károkat okozhatnának beléjük lépve -gondolok itt a bűntudat átélésére is, és minden romboló viselkedésre.

Idézek most magától: ''Nagyon örülök, hogy Ön nem ért egyet velünk. Nem is kell és nem is lehet mindenkinek egytérteni evvel a Spirituális Egyházzal.'' - ezt a Palantirnak írta. Aztán ezt a http://saibaba.hu/index2.html oldalról idézem: ''Azoknak akik megszabadították magukat a személyiség szuklátóköruségétõl, egyetlen feladatuk, hogy az emberiség felemelkedésén és a világ jólétén, szeretetet árasztva munkálkodjanak. Ha hangtalanok maradnak is, a belõlük áradó Isteni Boldogság sugaraival éltetik a világot. A szeretet mindenben létezõ, a szeretet mindenkié, minden szeretet!'' - Bhagavan Sri Sathya Sai Baba. Aztán ezt a Palantirtól idézem: ''Isten nem tartozik egyetlen nációhoz, valláshoz, régióhoz sem, mert mindenben, és mindenkiben jelen van. Mind Isten fiai, lányai vagyunk, és a részei az Ő egészének.''. Nekem az a barát, akiről már írtam, az a magyar táltos azt is tanította mikor fiatalabb voltam mint most vagyok, hogy ahhoz, hogy valami sikerüljön, három dolog kell: hinni, akarni, tenni; kérdeztem tőle azt is, hogy tudna-e mondani valamit rá, hogy hogyan lehet az életet jól élni, azt mondta, idézem: ''Tégy jót, ne bánts mást!''; ezt is ő mondta nekem, idézem: ''A tudatoddal bármire képes vagy.'' - miért nekem mondta? Azért, mert együtt beszélgettünk ketten, ha lettünk volna ott 7 milliárdan, akik tudni akartuk volna az igazat ezzel kapcsolatban is, akkor már 7 milliárdan tudnánk, hogy így igaz, ez is. Ma már tudományosan is igazolt az a tény is, hogy minden ami van a világon, az energia, Bhagavan Sri Sathya Sai Baba is tudja, hogy minden energia a világon, és ő tudja azt is, hogy milyen energia, amit el is mond, benne van ebben a fórumhozzászólásban is, fentebb írtam, tőle idéztem. Akkor? Attól, hogy egy embernek van keze, tudja azt másra is használni, mint hogy ütlegelje vele a fejét. Nincsenek határok, ha a Mindenség szeretetenergia, akkor aki, ami benne van, ő is, az is szeretetenergia, rövidebben írva szeretet - ha a szeretetenergia idegen esetleg. Mindegy - ez a szó lényeges tényt mond el, magyar szó.

''Mindig szeressünk tiszta lélekből, tiszta szívből!
Tanuljunk az életből, tanuljunk az élettől, tanuljunk az életről, tudjuk, higgyük, mondjuk mindig az igazat!
Mindig ismerjük magunkat!
Mindig tegyünk jót!
Mindig legyünk tudatosak!
Csak élet létezik.
Ahhoz, hogy valami sikerüljön, három dolog kell:
Hinni, Akarni, Tenni.'' - ezt a szöveget, ami ebben az idézetben van én szerkesztettem ilyenre, az egyik csúnya szóval mondva közösségi oldalon a bemutatkozó szövegbe írtam - együtt még néhány fontos mondattal, arra az adatlapra, amit én szoktam rendezni. Ha azt mondanám, hogy az enyém, hazudnék, ahogyan ha bármire mondanám, hazudnék. Lehet érteni, hogy miért, ha eddig figyelemmel volt az olvasó. Ha van előttünk egy pohár víz, és ráfigyelünk, akkor észrevesszük, hogy a pohár sem harsogja azt, hogy a víz, ami benne van az övé, a pohárban a víz sem harsogja azt, hogy a pohár, amiben van, az övé. Ha tudnának beszélni sem tennék, bántó volna hallani - ''A víz az enyém!'', ''A pohár az enyém!'', - kórusban, vagy váltogatva, esetleg egyeztetés nélküli kezdőidőzítéssel egy időben.. és az is bántó volna, ha a pohárral is és a vízzel is külön veszekedni kéne arról, hogy ki kinek a tulajdona, vagy esetleg egyszerre, mielőtt innánk a pohár vízből, ha innánk. Legyen hasznára ez az írás is annak, aki engedi. Köszönöm a figyelmet mindünknek!
Tuesday 23 September 2008 - 13:10:17


bj
Köszönöm a választ. Ahogy lenni szokott, másnapra már úgy láttam, nem kellett volna azt írnom, amit - lehet hogy holnap is érzem majd, ezzel az irománnyal kapcsolatban - de a sok eltérő olvasmány éppúgy meg tudja zavarni az ember fejét mint a rossz bor.
Igen, ez a fórum tényleg nem erre való.
Ámde ha őseink olyanok voltak amilyenek - pozítiv kicsengéssel - helyénvaló azt mondani hogy mostanra mind buták és gyávák vagyunk? Szerintem a magyarok még most sem cserélnék el magyarságukat semmire, megkockáztatom, van bennünk valami gőg (?). Ezt persze a szomszédainktól kéne megkérdezni. (Az más kérdés hogy politikusaink folyton a nyugati mintákkal példálóznak, ahelyett, hogy csinálnánk valami forradalmit mi magunk.)
A keresztény vallás felvételét egyáltalán nem értem hogy lehetett nyélbe ütni országos szinten egy olyan népnél aminek megvolt a saját hite.
Hacsak nem úgy, hogy az őseink a kereszténységet mint egy kötelező munkaruhát ráhúzták a régi hitre, de legbelül arra gondoltak, akire akartak. Tehát muszájból elfogadták a díszleteket, esetleg a szereplők nevét és részükről annyi. Mert ahogy olvastam, Csíksomlyón nem a templomjárás az igazi lényeg, hanem hogy a napfelkeltét is kivárják. (Babba Maria-hit). Tehát valahol mélyen még meglehet, amíg ki nem halnak akik még tudják.

Hm, vajon én lennék az egyetlen a megyében, aki mint vallás nélküli kicsit labilisnak tartja magát? Tudom, hogy mihez nincs semmi közöm és szeretném tudni, mihez van. Nem mintha lovakat akarnék áldozni már holnap reggel. Egyébként, az említett ismerősöm szerint helytelen dolog, hogy ma már nincsenek meg a régi értelemben vett áldozatok. Mert ehelyett az emberek egymást 'áldozzák fel' a leghétköznapibb pitiáner módokon. (Stressz?)

Azon már túl vagyok, hogy miért nem volt itt vérontás, mikor a "maroknyi csapat" bejött ide. Még azon is, hogy számtalan néppel számos közös eredetű szavunk van. Mindenhol ott voltunk. Nem is ez izgat engem.
Eltekintve attól hogy mekkora területünk volt és mekkora most és mit mutatnak a genetikai vizsgálatok és magyar volt-e Ádám és Éva, szerintem a lényeg az, hogy most mit tudunk kihozni abból amit tudunk. Tehát amit még tudunk és amiről már tudunk, mire elegendő és miképpen használható.
Mert ugye, háborúskodásnak sok értelme nincsen. Az idő kerekét nem fordíthatjuk vissza ahhoz a fejezethez, mikor veszni kezdett minden, és ezen rágódni már mit se használ. Mást kell csinálni. De mit?

A javasolt írásokat elolvasom, köszönöm. Ha szerencséje van, elfojtom magamba az újabb 1001 kérdést ami felvetődik majd bennem. :)
Wednesday 03 September 2008 - 19:00:02Oldal: 1 2 [3] 4 ... 25 26 27


Copyright © 2009 Ezoterikus Tanok Egyháza