Grafológia
A vízöntő kor ajándéka az emberiség számára, hogy számtalan lehetőséget kínál az egyénnek személyisége mélyebb megismerésére, belső útjainak járására, önfejlesztésre.

A vizuális típusú, a képi világot könnyebben befogadók számára a grafológia tudománya ad lehetőséget az ismeretszerzésre. Az írásvizsgálat a „pillanat művészete”, mert az írás pillanatáig eltelt életút tapasztalatai éppúgy tükröződnek betűinkben, mit az adott pillanat hangulata, a fizikai állapot, az aktuális fejlettségi szint.


A személyiség apró rezdüléseit, a fontosnak tartott dolgokat, a problémás területeket képes feltárni a kézírás, de azt is, ha az író személy a tudatalattijába próbálja értékes kincseit, adottságait, tehetségét elásni, felhasználatlanul hagyni.

Hasznos lehet azok számára is, akik gyógyítóvá válva, a grafológia ismeretében, közelebb kerülhetnek a hozzájuk forduló ember problémáihoz. Vannak olyanok, akik szóban nehezebben nyilvánulnak meg, ilyenkor beszél helyettük az írásuk.

Az élet számos területén válik kinccsé ez a tudomány annak a kezében, aki jól megtanulja, mert alkalmas a párkapcsolati problémák feltárására és a harmónia kialakítására. Segíthet a pályaválasztásban, a képességek vizsgálatában, vagy a megfelelő munkatárs kiválasztásában. Pályázatok szűrésére is használható, ha a megfelelő jelöltet szeretné a megfelelő helyre juttatni. Megkönnyíti a tárgyalási stratégiák kidolgozását.

Nincs eleve elrendeltetés! A grafoterápia egy olyan eszközzé válik az értő ember kézében, mellyel harmónikusabbá teheti a személyiséget és ezáltal segítheti fejlődésében a hozzá fordulót, hogy földi feladatait boldogabban és eredményesebben tudja végezni.Copyright © 2009 Ezoterikus Tanok Egyháza