Mágia
Oktatási rendszerünkön belül több irányvonal rejtelmeibe vezetjük be hallgatóinkat. Ezek között megtalálható a rituális és a ceremonális mágia, amely ma a leginkább ,,elterjedt". Tesszük mindezt azért, hogy reális látásmód alakuljon ki tanítványainkban arról, hogy tulajdonképpen mi is az a mágia, melyet ma oly hatalmas homály fed.


Mindenkinek, aki hozzánk jön tanulni, tisztába kell kerülnie azokkal a tényekkel, hogy a mágus célja nem az öt elem uralása és birtoklása, hanem ezen elemek elveinek működtetése. Az öt elemről azonban jó tudni hogy, ebben a formában - ahogy mi ma ismerjük ezen a bolygón - máshol nem biztos, hogy ugyanígy működnek. Azt sem árt tudni, hogy az ún. föld elemnek gyakorlatilag semmi köze sincs a valódi földhöz, amibe az emberek a veteményeke ültetik, hanem pusztán a megmerevedés képességére és formaalkotásra utal. Ezek után már el lehetne gondolkodni azon, hogy akkor a víz elem vajon mit takar. Persze a többi sem érdektelen. Gondoljunk csak bele, csupán a tűz elemet 49 félisten irányítja. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ő - az ember - meghaladja a félistenek tudásszintjét és leváltja Őket. A Nap, amely a föld fényét adja, szintén ezen félistenek irányítása alá tartozik. Nekünk azonban ez az 5 elem kevés. Mi, itt az ÓD Akadémián a 25 elem mágiájával foglalkozunk.

A mágia egy csodálatos terület, mely az elem elvek irányításához nyújt segítséget. Elmondjuk és elmagyarázzuk többek között azt is, hogy valójában mi is az a fekete és fehér mágia, illetve, hogy mik a mágia és a karma összefüggései. Említést teszünk a misztikus yogáról is. Mi azonban mindennek ellenére a lélek mágiáját tanítjuk, mely a legmagasabb metafizikával párosul.Copyright © 2009 Ezoterikus Tanok Egyháza