Szellemtan
Ennek a tantárgynak a keretein belül tanítjuk meg az anyagi világ keletkezését, valamint annak működését. Ennek a tantárgynak a keretein belül világítjuk meg azt is, hogy a fizikai testet mozgató lélek nem anyagi természetű!

Ez lesz az egyik legfontosabb tantárgyunk, hisz itt tanuljuk meg igazán, hogy semmi sem történik véletlenül. Mindennek van oka ha azt esetleg most nem is tudjuk pontosan felismerni. Ugyanakkor szembesülnünk kell olyan dolgokkal is, hogy a szerencse, mint olyan nem létezik. Amennyiben pedig valami hasonló dolog történik, már ismerni fogjuk, hogy milyen folyamatok játszódnak a háttérben.


Pontosan tudni fogjuk, hogy az anyagi világok nem csak az 5 elemből épülnek fel, hanem ennek a számnak a többszöröséből. Meg fogjuk ismerni az olyan szavak jelentését is, mint a karma, a reinkarnáció, a lélekvándorlás és még nagyon sok mást is; természetesen nem teljes mélységében, hisz ez épp oly lehetetlen ennyi idő alatt, mint az általános iskolában elsajátítani a matematikát. Teljesnek tűnő ismereteink csak hosszú évek tanulása után lehetségesek. Nekünk pedig itt most első lépésben nem a teljességre, hanem a működések ismeretére van szükségünk.

E tantárgy keretében többek között rávilágítunk azokra a képtelenségekre, amik ma uralják az ezotériát. Ezeknek az ismereteknek a hiányában azonban mindenki elhisz mindent, mert hát - ő - mondta. Ez az a tantárgy, amelyet többek között azért nem tanítanak, mert egyes egyházak tanításainak ellentmond. Ezeket a dolgokat pedig a vallástörténet nevű tantárgy keretein belül oktatjuk.Copyright © 2009 Ezoterikus Tanok Egyháza