Metafizika

Ahhoz, hogy valaki megtisztuljon, imádnia kell a napot, a földet, a tüzet, a vizet, a levegőt és az elmét. Csupán ezeket az elemeket és az azokat képviselő istenségeket imádva szabadulhatunk meg az irigységtől.

Aki saját énjeként fogadja el az anyagi testet, mely 3 elemből, nyálkából epéből és levegőből áll, aki családját, rokonait sajátjaként tekinti, az anyagi dolgokat pedig imádnivalónak hiszi vagy aki a szent zarándokhelyeket csupán azért látogatja, hogy abban megfürödjön ott, ám sosem társul a nagy személyiségekkel mahátmákkal, szentekkel, az legyen bár emberi testben, mégis csak egy állat. Akik állandó odaadó szolgálatot végeznek, nem szennyezik többé az anyagi kötőerők.

Az Öregisten az élvezője minden áldozati szertartás eredményének.

A feltételekhez kötött lelkek ebben az anyagi világban mélyen gyökerező vágyakkal rendelkeznek, hogy uralkodhassanak az anyagi természet forrásain. Mindenki vagyonra vágyik, mindenki a lehető legtöbb élvezethez akar jutni életében. Feleség, család, gyermek… ezek viszont csak anyagi rabságot eredményeznek. Ahhoz, hogy ebből megszabaduljunk, összes vagyonunkat arra kell áldoznunk, hogy elégedetté tegyük az Öregistent. Aki arra vágyik, hogy élete szerencsésen alakuljon, ne halmozzon fel túl sok kincset, mert az csak vakká és felfuvalkodottá válik. Inkább törődjön barátaival és rokonaival.

Apu mindenki szívében jelen van.

Az Úr Yogesvara őrizze elmédet! Kedves Krsna, az Úr akit Manimának is neveznek, védelmezze combodat, Sri Visnu akit Yajnának is neveznek, őrizze lábadat, az Úr Acyuta óvja karodat, az Úr Hayagriva hasadat! Az Úr Kesava védje szívedet, az Úr Visnu a kezedet, az Úr Urukrama arcodat, az Úr Isvara pedig fejedet. Az Úr Cakradhara oltalmazzon elölről, az Úr Gadadhara hátulról! Az íjat hordozó Úr Madhusudana óvja jobb oldaladat, kagylókürtjével az Úr Visnu védje bal oldaladat, az Istenség Személyisége, Upendra óvjon felülről. Tarksya pedig a föld alól is oltalmazzon! Az Úr Haladhara óvjon mindenfelől, az Istenség Személyisége, Hrsikesa őrizze érzékeidet, az Úr Narayana óvja életlevegőd és Svetadvipa ura, Narayana óvja szívedet is. Az Úr Yogesvara őrizze elmédet, az Úr Prrsnigarbha értelmedet, az Istenség Legfelsőbb Személyisége pedig őrizze a lelked. Mikor játszol, Govinda oltalmazzon mindenfelől, s amikor alszol az úr Madhava védjen meg minden veszélytől! Vaikuntha Ura védjen meg, ha sétálsz vagy üldögélsz, s mikor eszel, az áldozatok Ura védjen Téged!

A mayavada filozófia azt mondja, hogy mindenki isten, s mihelyst elmúlik maya hatása, azonnal isten lesz ismét…

A brahmanák szegényen élnek, hogy távol maradhassanak az anyagi gazdagság hamis tekintélyérzetétől. A hamis tekintély nagy hátrányt jelent a lelki felszabadulásban.

Putana elpusztítása. Démon-nő, ennek felismerése rendkívül fontos. Nőt nem lehet megölni… A démon azonnal felismerte Yasoda mama házában a kis Krsnát. Akit meg akart ölni. Megszoptatta méreggel bekent mellel, de Krsna kiszívta az életlevegőjét.

A Khecarik- tövestől kiszaggatott fákon repülnek.

Vatasura és Bakasura (kacsára emlékeztet de akkora, mint egy hegy, Kamsa barátja megakarta őlni Krsnát, Ő azonban ketté szakítota, mint egy fűszálat) démonok. Aghasura – Putana és Bakasura öccse volt bevetette a mahimá-siddhi képességét. Egy 8 mérföldes kígyóvá változott. Szája mintr egy barlang, akkora lett, Alsó ajka a földet, felső az eget érte. Bekapta Krsnát Ő meg nőni kezdett…..

Magasabb felajánlás, eldőlök, mint egy bot, aranyszínben.

Krsna bátyja Balarama akit másként Ananta Sesanagaként ismernek, aki sok millió fejével a bolygókat tartja. Az egész kozmikus megnyilvánulást Ő tartja fenn, pontosan úgy, mint ahogy két szál összetartja egy anyag szövését.

Dhenukasura szamártestben jelenik meg Apu a lábánál fogva eldobálja.

Pralambasura, el akarja rabolni Krsnát és Balarámát… Balaráma megölte, egyszerűen fejbecsapta.Copyright © 2009 Ezoterikus Tanok Egyháza